Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
woodworks

Pomoc przy zakupie streetfightera

Polecane posty

Siemanko,

Chce kupic tego Streetfightera http://moto.allegro.pl/ducati-streetfig ... 99324.html tylko, ze mam 450km i nie bardzo chcialbym jechac na marne, czy ktos moze chcialby mi pomoc jesli ma blisko oczywiscie i obadac czy wszystko z nim ok?

Chcialbym po niego jechac poniedzialek/wtorek wiec fajnie jakby ktos mogl w ten weekend go obczaic?

z gory dziekuje ;)

P.S. Zapomnialem sie przywitac, wiec zaraz zrobie posta w powitalni!

Bardzo podejrzana ta cena :?

Woodworks, dlatego to ogłoszenie olej, dla własnego dobra...

Dlaczego od razu ma olać?

Przecież nie pędzi jak szalony z gotówką w dłoni, tylko rozsądnie podchodzi do sprawy i szuka kogoś, kto ma ten sprzęt pod nosem żeby sprawdził czy w ogóle warto jechać.

Szkoda że nikt z okolic złotoryi się nie zgłosił bo sam ciekaw jestem co przedstawia sobą STF za 30 tys. sprowadzony do Polski z Francji.

Kupił nie kupił potargować się wartą.

Pamiętaj że we Włoszech ten rocznik to cena 9,5 - 13 tysięcy Euro, a ten model ma też trochę dodatków których nikt za darmo się nie pozbywa tak sobie. Szczególnie że ktoś musi na tym jeszcze kilka złotych zarobić.

przecież w treści ogłoszenia wyraźnie jest napisane: "Cena 30 000 tyś/zł" to to będzie 30 000 000zł, to ja wiem czy to tak mało?

To że to kupa pieniedzy nie znaczy że to duzo w skali wartości pojazdu.

Desmosedici za 40 tys zł to darmocha, co nie zmienia faktu że to nadal dużo pieniedzy.

Podejzana sprawa, chyba ze jest uszkodzony.

Dlatego interesuje mnie co on sobą przedstawia, jak już pisałem.

Z tego co mi wiadomo sporo motocykli sprowadzanych do Polski z Francji jest powypadkowe.

A tak na marginesie: to dyskutują wszyscy oprócz autora :lol:

siemanko!

musialem najpierw nabic kilka postow, bo nie moglem tu pisac, zanim nie nabilem 5 postow :P

Do rzeczy! Po rozmowie telefonicznej koles wydawal sie w miare ok. Moto podobno przyjechalo z Francji w Sylwestra w takim stanie jak jest na zdjeciach. Dostalem wiecej fotek od niego mailem - tu link do galerii http://imageshack.us/g/845/dscf6745k.jpg/

Wyglada niezle, brakuje jednej koncowki kierownicy, klamka hamulca jest troche porysowana i zastanawiaja mnie te czarne elementy chlodnicy, ktore powinny byc srebrne.

nie, no nie ma co dramatyzowac i się zrażać od razu. Trzeba pojechać, obejrzeć, obadać - nie zawsze musi być tragedia. Sam ostatnio widziałem jak taki stf z 2010r poszedl na zagranicznym portalu aukcyjnym za równowartość 24000zł, a był po niewielkim szlifie tylko.

ale równie dobrze mogło być jak w przypadku tego monstera

http://www.forum.ducati-klub.pl/viewtop ... 01bca06fb1

:)

Ja się już nauczyłem, że okazje nie istnieją, ale... W Polsce Ducati mają dziwne ceny, może koleś nie wie co sprzedaje :lol: Warto pojechać zobaczyć, ale ramę i lagi to chyba bym rentgenem prześwietlił :)

krl    0
Ja się już nauczyłem, że okazje nie istnieją, ale... W Polsce Ducati mają dziwne ceny, może koleś nie wie co sprzedaje :lol: Warto pojechać zobaczyć, ale ramę i lagi to chyba bym rentgenem prześwietlił :)

Napiszę tak, ten człowiek wie co sprzedaje, mój kumpel kupił u niego STF-a i jedyne co mogę powiedzieć to to że jak na razie nie ma powodów do nie zadowolenia.

Ale każdy motocykl to indywidualny przypadek wymagający gruntownej obserwacji i mimo wszystko należy podejść do tego z pełną dozą nie ufności by nie mieć później do nikogo pretensji.

dokladnie koles wie co sprzedaje, ale chyba zdaje sobie sprawe z tego, ze w PL nie jest latwo sprzedac ducata, a ten mimo atrakcyjnej ceny i tak tani nie jest...

Moze uda mi sie w przyszlym tyg. pojechac go obejrzec, chyba ze znajdzie sie ktos kto ma blisko i powie czy warto jechac z kasa, czy nie.

krl    0
dokladnie koles wie co sprzedaje, ale chyba zdaje sobie sprawe z tego, ze w PL nie jest latwo sprzedac ducata, a ten mimo atrakcyjnej ceny i tak tani nie jest...

Moze uda mi sie w przyszlym tyg. pojechac go obejrzec, chyba ze znajdzie sie ktos kto ma blisko i powie czy warto jechac z kasa, czy nie.

Może pogadaj z kimś z Wrocka to już nie daleko tym bardzie że Gość nie jest dokładnie ze Złotoryji a parę kilometrów bliżej Wrocławia może ktoś ci pomoże i podjedzie.

Widzę że jeszcze brakuję osłony kolektorów.

A ta osłona chłodnicy była srebrna tylko przy chłodnicy wody. Dolna jest fabrycznie czarna. Może sobie ktoś przemalował bo mu koncepcję burzył ten srebrny.

A sprzedający przedstawia jakąś historię tego motocykla?

cena jest wyjsciowo 30000 pln do jakis drobnych negocjacji na miejscu.

Sprzedajacy przedstawil historie tylko taka, ze moto przyjechalo w takim stanie jak jest na zdjeciach w sylwestra i on przy nim nic jeszcze nie robil, jak to powiedzial nawet nie mial czasu go umyc.

Nie wiem woodworks na ile znasz się na motocyklach, ale gdybym to ja miał wydać tyle kasy na motocykl i nie miał jego pełnej, pewnej historii to pewnie poprosiłbym kogoś ogarniętego w temacie, zapłacił mu za pomoc i z nim pojechał motocykl obejrzeć i jeżeli byłoby OK to bym brał.

Wydaje mi się też że ta cena jest po prostu niewygórowana a nie jakoś oszukańczo zaniżona.

Powiem tak ekspertem nie jestem, cos tam wiem, a 30k pln to nie malo kasy, wiec jesli bede jechal ogladac moto, na pewno wezme kogos kto sie dobrze zna i bedzie w stanie dobrze ocenic moto.

Zobaczyć zawsze można szczególnie że używanych tych motorków na rynku nie ma dużo. Oczywiście z kimś - technicznym i ze zdrowym rozsądkiem.

Bo tych dodatków nikt nawet we Francji za euro nie rozdaję.

Poniżej masz link do portali francuskich z ogłoszeniami jako punkt odniesienia

http://www.moto-net.com/occasion/resultats.php

http://www.fmoto.com/moto_occasion_f-m. ... =443624486

post-625-1366037646,1387_thumb.png

a no i przebieg ma dość spory jak na 2009, bo 24000km.

Jeśli chodzi o przebieg to Francja to nie Polska :-)

Tam się jeździ sporo więcej nawet jak u nas, widziałem już roczne motocykle z przebiegiem 30kkm.

A przebieg to jeden z elementów ceny pojazdu.

Bardzo rzadko zdarza się żeby motocykl z Francji przejeżdżał mniej jak 6kkm na sezon. Chyba że zaraz po wyjeździe z salonu zaliczył szlif ale wtedy cena jest też odpowiednia.

Ja w sezonie nawijam średnio ok 30tyś wiec to przebieg normalny jak ktoś lubi jeździć tym bardziej ze Francuzi maja dłuższy sezon...

Przynajmniej jest juz po dużym serwisie i pewnie poprawione zostało co nieco ....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.