Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Patryho

S2R na CafeRacera albo coś w tym rodzaju

Polecane posty

Boa    0

Nic tylko porządną sesję zrobić i zgarnąć foto of de dej na BC 8-)

Szacunek za włożoną pracę.

Kilka rzeczy można jeszcze zmienić. Cafe Race to prostota, dlatego:

- wywal te zegary - wyglądają jak zegary w Toyocie Aygo. Przydał by się jakiś w stylu retro, najlepiej jeden okrągły.

- z lampą też bym pokombinował coś retro

- wywalił bym te zbiorniczki,

- ta puszka chromowana wydechu. Koniecznie coś w czarnej satynie, owinięte "sznurkiem"

- koła, szukam bym czarnych na szprychach, opony - bardziej cafe racerowe

Fajny patent z tymi kierunkami w kierownicy

Poproszę o namiary gdzie takie można kupić i co to za lusterka

Kolega ratuje sie tytulem "... albo cos w tym stylu" :)

Cafe nie wyszlo, ale cos fajnego jest.

Na kawusie to klasycznie SS, a nie monster.

Ludzie .....dziwni jestescie, co nie wyszlo?. Przeciez od razu widac, ze zamierzeniem nie bylo zrobienie z tego typowego caferacera z lat 60/70-tych. I piasnie o szprychowych kolach , retro, sznurkach i innego typu pierdolach jest bez sensu. Mial byc Cafer Racer High Tech i cos takiego jest. Moda na CR powrocila ale nie znaczy, ze musza byc dokladnie takie jak byly kiedys. Do waszych gust nie musi przemawiac, wazne, ze podoba sie wlascicielowi.

tak naprawde nie jest wazne do końca czy motocykl stylistycznie komus się podoba czy nie.

W takich projektach najwazniejsza jest konsekwencja projektu, rzetelne, szczegółowe wykonanie, zamysł całości, jakość wykonania elementów czy lakieru.

I to jest w tym projekcie w każdym punkcie widoczne.

Choppera to nie przypomina więc nie jest ładne wg niektórych, ale nie znaczy że projekt jest nieudany czy źle wykonany.

Bardzo dobra robota.

tak naprawde nie jest wazne do końca czy motocykl stylistycznie komus się podoba czy nie.

W takich projektach najwazniejsza jest konsekwencja projektu, rzetelne, szczegółowe wykonanie, zamysł całości, jakość wykonania elementów czy lakieru.

I to jest w tym projekcie w każdym punkcie widoczne.

Choppera to nie przypomina więc nie jest ładne wg niektórych, ale nie znaczy że projekt jest nieudany czy źle wykonany.

Bardzo dobra robota.

otóż to :)

CoctailRacer moze, bo taki kolorowy ;)

Faktycznie założeniem była budowa CF na mój własny styl!

Dla tego kupiłem S2R bo ma monowahacz, czyli typowy CF nie mógł z tego wyjść.

Oczywiście wszystkie "propozycje" poprawy pokornie przyjmuję i na pewno część z nich już od dawna chodzi mi po głowie i na zimę będę coś kombinował :twisted:

Co do pomp to hamulcowa jak już pisałem jest RADIALNA od R1, a sprzęgłową z niezależnym zbiorniczkiem już szukam chociaż tą udało się zalać i zamknąć.

Zrobiłem "moim CF" ok 220km i wrażenia są genialne - lekki, zwinny i mocno sztywny :mrgreen:

Jednak zawieszenie od GSXR 1000 jest trochę inaczej zestrojone, pomimo różnych kombinacji czuję się jak na torowej maszynie jeżdżącej po naszych drogach ;)

Poza tym nie ma osoby, która by się za nim nie oglądała tym bardziej, że dźwięk generuje przepiękny!

post-1236-1366038638,9591_thumb.jpg

post-1236-1366038639,0731_thumb.jpg

post-1236-1366038639,1727_thumb.jpg

Dla mnie bardzo fajny :thumbup:

I najważniejsze jest to, że właściciel, projektant i wykonawca są zadowoleni 8-)

wwk    0

Jak dla mnie to wygląda bardzo fajnie, widać, że włożyłeś w niego bardzo dużo pracy i powstało coś mega wyjątkowego. Fajnie, że sprzęt zachował cechy monstera bo ten sam w sobie jest już kultowym motocyklem. Teraz zgodnie z naszywką "Do the ton".

Jak dla mnie to wygląda bardzo fajnie, widać, że włożyłeś w niego bardzo dużo pracy i powstało coś mega wyjątkowego. Fajnie, że sprzęt zachował cechy monstera bo ten sam w sobie jest już kultowym motocyklem. Teraz zgodnie z naszywką "Do the ton".

Zrobiłem nawet więcej bo 210km/h :twisted:

Gratulacje ukończenia projektu, wiadomo każdy by zrobił coś inaczej, ale i tak będzie wzbudzał ciekawość. 8-)

A teraz niech wozi bezpiecznie.

Z gustem jak z d... każdy ma własny stąd powiem, że podziwiam ogrom pracy i tak naprawdę jedyne co nie jest w moim stylu to zadupek :) Jakoś odbiera monsterowatą agresywność - tak to podoba mi się bardzo... Full szacun za chęci i realizację :)

Patryho czym masz owiniętą wiązkę elektryczną? chowałeś ją jakoś? Ogólnie miodny projekt i wykonanie bardzo mi się podoba. Pzdr

Wiązka była cała wyciągnięta i owinięta taśmą "meszek". Chowałem ją za wszystkimi możliwymi elementami.

Poza tym zmieniłem miejsce docelowe dla regulatora, cewki i różnych czujników.

Kilka świeżych fot:

post-1236-1366038640,4601_thumb.jpg

post-1236-1366038640,6527_thumb.jpg

krl    0

Na zdjęciu w sepii prezentuje się rewelacyjnie.

Bardzo fajna sztuka - zazdraszczam :lol:

Gratulacje!!!

No no imponujący projekt. Szacunek za ilość włożonej w monsterka pracy. CafeRacery same w sobie są genialne, a CafeMonsteroRacer robi naprawdę mega wrażenie:)

Świetny oldschoolowy klimat, założę się że wszyscy się za nim oglądają na ulicy:)

pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.