theodor 2 Napisano Listopad 27, 2012 Jest komin. Uważam że SPARK jest mocno niedoceniana u nas marką. Jakość wykonania pierwszorzędna, a dźwięk niesamowity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Listopad 27, 2012 Spark, robi dobrą robotę, też mi się podoba...Gratki Teoś! Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Listopad 28, 2012 Jest komin.Uważam że SPARK jest mocno niedoceniana u nas marką. Jakość wykonania pierwszorzędna, a dźwięk niesamowity. Super, ale biżuteria ;) szkoda, że nie można go jeszcze posłuchać :( ale jestem cierpliwy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Listopad 29, 2012 Jest komin.Uważam że SPARK jest mocno niedoceniana u nas marką. Jakość wykonania pierwszorzędna, a dźwięk niesamowity. ile dB i jaka waga? Jak dla mnie jest brzydki, te nity, ale jestem ciekawy dźwięku. Może powiesz coś więcej o produkcie, wykorzystaniu na co dzień oraz na torze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 29, 2012 Waga mojego to 6kg Mozna ten komin kupić w wersji tytanowej, wówczas jest lżejszy. Można go również kupić w wersji z eliminatorem katalizatora przedniego cylindra lub z pełnym kolektorem. Co do dB, nie mam takich informacji. W kazdym razie komin mozna kupić w dwóch wersjach przelotu. I dwoma typami dB killerów. Ta moja wersja to racing, czyli z wiekszym przelotem, ale do kompletu dobrałem "ciaśniejsze" dB killery (Poznań ;) ) Generalnie cichy nie jest, wręcz głosny nawet jak na akcesoryjny wydech. Dźwiek tak naprawde da sie ocenić podczas jazdy z obciążeniem, chociaż już samo odpalenie daje pewne wyobrażenie o głębi basu. Jesli chodzi o kwestie estetyczne. Nity moze i nie dodaja urody, ale nie rażą, Za to np w porównaniu do Termisa ten komin nie ma tego zgrubienia w przedniej części. Jest na całej długości taki sam, wiec przód tłumika w ogóle nie wystaje spod laminatu. A więc nie zmniejsza optycznie prześwitu miedzy tylnym kołem a ogonem, a na tym mi zależało. No i wspomniana jakość wykonania. Tutaj wszytsko do siebie pasuje i nie ma najmniejszego problemu z montażem. Kto montował termisa do 999 wie o czym mówię. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Listopad 29, 2012 Czy w zestawie jest osłona wydechu, chodzi mi o tę carbonową? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 29, 2012 trzeba osobno zaznaczyć w zamówieniu. Ja jej nie brałem, nie podoba mi się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Listopad 29, 2012 To będzie fajnie wystawał za owiewkę, niestety z Termisa jak się zdejmie ten carbonowy badziew to nie wygląda dobrze więc z dwojga złego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 29, 2012 Generalnie jestem przeciwny w motocyklu elementom które służą tylko temu by były. Tak jest właśnie z tymi osłonami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 29, 2012 No to możecie się troszku poślinić :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Grudzień 3, 2012 Przyszła dziś paczka z cliponami. Wyższe od oryginałów i z regulacją kąta rury kierownicy. Zamontuje, wrzuce fotki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 13, 2013 Mam info że reszta moich "plastików" się lakieruje w ten weekend. Już nie mogę się doczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Styczeń 13, 2013 Mam info że reszta moich "plastików" się lakieruje w ten weekend. Już nie mogę się doczekać. Wklejaj fotki Theo, jestem bardzo ciekaw efektu końcowego ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 13, 2013 Oj do efektu końcowego to jeszcze troche. Samo lekierownie "budy" to początek. A i jeszcze kilka technicznych zmian bedzie. Dobrze że zima jest, moze na pannonie sie wyrobię :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Styczeń 13, 2013 Oj do efektu końcowego to jeszcze troche. Samo lekierownie "budy" to początek. A i jeszcze kilka technicznych zmian bedzie.Dobrze że zima jest, moze na pannonie sie wyrobię :lol: Wyrobisz się, ja też mam sporo roboty przy swoim, damy radę rozpocząć torowy sezon ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 21, 2013 Z racji dziwacznych zbiorniczków na płyn hamulcowy przy pompie ham i sprzęgła w 999 i 749 nie bardzo była możliwość wymiany kierownic na inne. Poza tym same zbiorniczki sa bardzo podante na uszkodzenie, a o urodzie nie wspominając. Tak więc zmodyfikowałem pompy wstawiając inne króćce przyłaczeniowe i teraz mogę zamontowac "normalne" zewnetrzne zbiorniczki. Dzięki temu nie będzie problemu z wymianą kierownic na inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Styczeń 21, 2013 Bardzo dobry pomysł ja już mam zamontowane "normalne" zbiorniczki. ;) :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Styczeń 22, 2013 Theo gdzie ty takie przejściówki pod wężyki wytrzasnąłeś??? Szukałem kiedyś czegoś takiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 22, 2013 Ha, zamawia się jako "normalną" część zamienną. To tego typowy odpowietrzniki i mamy pompy jak należy. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Styczeń 22, 2013 ......gdzie ty takie przejściówki pod wężyki wytrzasnąłeś??? Szukałem kiedyś czegoś takiego. Brembo part no. 110.3127.10-prosta lub 110.3127.20- 90stopni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOTOMANIAXpl 0 Napisano Styczeń 22, 2013 ......gdzie ty takie przejściówki pod wężyki wytrzasnąłeś??? Szukałem kiedyś czegoś takiego. Brembo part no. 110.3127.10-prosta lub 110.3127.20- 90stopni Ducati PN 63140081A i cena http://czesci.motomaniax.pl/nr-63140081A ;) Powinien tutaj "zagrać" odpowietrznik w komplecie z gumką http://czesci.motomaniax.pl/nr-631.4.028.1A Z naszych obserwacji podobny zabieg można poczynić z pompami starszej Multistrady oraz STkowymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 23, 2013 Dzięki pomocy Krl-a udało się zrealizować zakup "poliftowego" wahacza. Nie jest to może specjalnie oryginalny upgrade 999 z pierwszej serii, ale zdecydowanie kożystny. Znacząco mniejsza masa, istotnie wieksza sztywność. Wymiana łożyskowania, lakier i montaż do motocykla pozostanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Styczeń 23, 2013 Witam, Dla mnie bomba ;) , z tym kawałkiem aluminium dziewiątki nabierają zupełnie innego wymiaru wizualnego a i w praktyce łatwiej obejść się ze stojakiem przy wymianie koła - czego chcieć więcej - wygląda jak Angelina Joli a w dodatku potrafi gotować ;) :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Styczeń 23, 2013 Witam,Dla mnie bomba ;) , z tym kawałkiem aluminium dziewiątki nabierają zupełnie innego wymiaru wizualnego a i w praktyce łatwiej obejść się ze stojakiem przy wymianie koła - czego chcieć więcej - wygląda jak Angelina Joli a w dodatku potrafi gotować ;) :lol: Również szukam do moich dziewiątek takiego kawałka aluminium. Gdyby gdzieś się komuś poniewierało i zabierało miejsce to chętnie przytulę ;) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Styczeń 23, 2013 Witam,Dla mnie bomba ;) , z tym kawałkiem aluminium dziewiątki nabierają zupełnie innego wymiaru wizualnego a i w praktyce łatwiej obejść się ze stojakiem przy wymianie koła - czego chcieć więcej - wygląda jak Angelina Joli a w dodatku potrafi gotować ;) :lol: Również szukam do moich dziewiątek takiego kawałka aluminium. Gdyby gdzieś się komuś poniewierało i zabierało miejsce to chętnie przytulę ;) . Bez problemu, mogę załatwić. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach