Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
theodor

3x9=666

Polecane posty

Okazało się że sprężyna antyhoppingu powiedziała dość po sezonie jazdy na torze.

post-86319-0-20269100-1381251306_thumb.jpg

Okazało się że sprężyna antyhoppingu powiedziała dość po sezonie jazdy na torze.

Wniosek - po każdej wizycie na torze warto ją sprawdzić. I mieć sztukę w zapasie ;-)

Jest rama.

Przy okazji przetestowany nowy sposób zabezpieczania czytelności numerów ramy przy lakierowaniu proszkowym.

post-86319-0-52003100-1381857412_thumb.jpg

Edytowano przez theodor

Jest rama.

Przy okazji przetestowany nowy sposób zabezpieczania czytelności numerów ramy przy lakierowaniu proszkowym.

Podziel się pomysłem pliz . 

I kurna zrobił niebieską , będę musiał nad innym kolorem się zastanowić bo mi duma nie pozwoli powielić  :mrgreen:

Rama w miejscu numerów jest oczyszczona chemicznie.

Rama jest lakierowana dwuwarstwowo, na kolor idzie proszkowy lakier bezbarwny.

Pole numerowe jest polakierowane wyłącznie bezbarwnym, dzięki temu jego widoczność nie pozostawia wątpliwości co do oryginalności, a jest jednocześnie zabezpieczony materiał ramy.

Co do koloru, jest to konsekwencja koloru kół. ;)

Felgi były też malowane proszkowo, jeżeli tak to czy właściwie zostały odpuszczone? Bo jeżeli nie to może być kłopot, w internecie jest mnóstwo przykładów na to jak zachowują się stopy lekkie przy malowaniu proszkowym, pierwszy z brzegu:

http://mkh.strefa.pl/viewtopic.php?f=32&t=7439

Zazdroszcze dobrego lakiernika, na poludniu tylko rzemieślnicy.

Ha, właśnie ta lakiernia która nam ostatnio wykonuje powłoki jest niespotykanie profesjonalnym warsztatem.

Sam lakiernik który to robi ma się wrażenie że lubi to co robi, a wyzwania sprawiają mu frajdę. 

Wróciła drobnica z cynkowania, niby pierdoły, ale bez nich robota stała.

Czekam jeszcze na o-ringi uszczelniające układ chłodzenia.

Rama założona, zamontowane nowe kierownice od DucaBike'a i rollgaz Robbymoto

post-86319-0-26857200-1382031161_thumb.jpg

post-86319-0-67422900-1382031174_thumb.jpg

post-86319-0-71435600-1382031189_thumb.jpg

post-86319-0-03791000-1382031206_thumb.jpg

post-86319-0-18042800-1382031219_thumb.jpg

Cholerka, zima jeszcze nie przyjszła a tu tyle zrobione... trzeba będzie go rozebrać jeszcze ze 3 razy, tak proforma co by było co przy nim robić ;-)

Muszę przyznać, że prezentuje się ślicznie....z resztą całe moto robi wrażenie a teraz z niebieską ramą i felgami .....bardzo mi się podoba. Zastanawiałem się nad niebieskim kolorem ramy ale nie chcę małpować więc pewnie będzie czarny mat ze zgniłą  wojskową matową zielenią  :mrgreen: .........żartuję.

zacząłem dzisiaj elektrykę układać, przy okazji kontrola wszystkich przewodów i połącdzeń.

P.S. nie lubię kabelkologii ;)

Ja elektrykę oddaję od razu w inne ręce. Jak tylko widzę trzy kable o różnych kolorach to mi się mieni w oczach i zaczyna mnie mdlić  :unsure: . Od tego mam Maćka ( wspólnika ) :). On to każdy kabelek wyczyści, pogłaska i nie ma problemu z odpowiednim podłączeniem.

widziałem dziś na "żywca" - kozak....

Przed modyfikacjami wyglądał super  , a teraz to naprawdę czekam z niecierpliwością na całość. Jesteś niesamowitym  PICEREM  w  pozytywnym słowa znaczeniu oczywiście. Zazdroszczę Ci garażu i czasu na robotkę przy cacuszku.

Zazdroszczę Ci ...i czasu na robotkę przy cacuszku.

ghy :lolno:

Edytowano przez Groszek

Dzisiaj powymieniałem o-ringi układu chłodzenia i smarowania na silniku, jeden się pocił, to do wymiany poszły wszystkie, by nie było niespodzianek w sezonie.

Elektryka poukładana do końca.

Czekam jeszcze na kilka uszczelniaczy i chłodnicę z kontroli szczelności i składam całość.

wymienione uszczelniacze pod sprzęgłem, dla 100% pewności wymienione profilaktycznie łożyskowanie kosza sprzęgłowego/przeniesienia napędu.

Sprzęgło z nową sprężyna antyhopa i po serwisie, zdystansowane na nowo, czeka na montaż.

post-86319-0-33439000-1382539921_thumb.jpg

post-86319-0-09270000-1382539935_thumb.jpg

co tu dużo mówić, po theodorze można się było tego spodziewać, jego sprzęty przeczą powiedzeniu, że szewc bez butów chodzi :thumbup:

co TY będziesz chłopie w zimie robił :?:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.