theodor 2 Napisano Czerwiec 20, 2016 Trochę luzu? Nie wyobrażacie sobie ile muszę mieć czasem w sobie luzu i cierpliwości by słuchać rzeczy od których flaki się przewracają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Czerwiec 20, 2016 że wszystko jest możliwe to wiadomo .Tylko czy opłacalne. Może warto się zapyta ile taka operacja by kosztowała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arecki 9 Napisano Czerwiec 20, 2016 Trochę luzu? Nie wyobrażacie sobie ile muszę mieć czasem w sobie luzu i cierpliwości by słuchać rzeczy od których flaki się przewracają Czytałem ostatnio, że etat latarnika jest wolny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 20, 2016 Rozważę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Styczeń 16, 2017 Może kogoś zainteresuje: 848 VS 848 EVO na hamowni - moc prawie taka sama , ale sposób oddawania zupełnie odmienny...EVO kreci się wyżej , dzięki tej szybkobieżności silnika ma też wyższa moc max, ale w codziennym użytkowaniu bardziej przyjazne będzie 848.Podana moc jest mocą na kole - bez przeliczników... (czyli można dodać 10-13%) .Oba silniki są po pełnym serwisie , z wszelkimi regulacjami w tolerancjach pierwszego montażu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Sobczyk 0 Napisano Styczeń 17, 2017 Czy ja dobrze widzę ze zwykle 848 ma więcej nm, niż evo? I to różnica nie jest mała. Z tego wykresu wynika ze evo się tylko opłaca jak bym jeździł codziennie po 250 km/h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptysiornia 27 Napisano Styczeń 17, 2017 To czego nie zobaczysz na wykresie, to rzecz najważniejsza: EVO ma lepsze hamulce :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Styczeń 17, 2017 ... poza tym na 1 nie pojedziesz 250km/h .. Do uzyskania wszystkiego "najlepszego" z silnika służy skrzynia biegów i zestawienie zestawu napędowego (przełożenie)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Sobczyk 0 Napisano Styczeń 19, 2017 A powiedzcie mi proszę co myślicie o 848 STF? Jak dotąd rozważałem tylko SBK (bardziej mi się podoba), ale pojawiło się ciekawe ogłoszenie z STF - https://www.olx.pl/oferta/ducati-848-streetfighter-CID5-IDjL6iP.html#c666275502 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capuchon 0 Napisano Maj 14, 2017 A powiedzcie mi proszę co myślicie o 848 STF? Jak dotąd rozważałem tylko SBK (bardziej mi się podoba), ale pojawiło się ciekawe ogłoszenie z STF - https://www.olx.pl/oferta/ducati-848-streetfighter-CID5-IDjL6iP.html#c666275502 . Chodzą zwykle za 35-40, więc ten jest jakiś tani. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Sobczyk 0 Napisano Maj 17, 2017 Chodzą zwykle za 35-40, więc ten jest jakiś tani. Już dawno 848 EVO kupione ale dzięki za odpowiedz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach