Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

gizzy

MTS 1200 DVT; akcje serwisowe

Polecane posty

Dostałem dzisiaj maila z Bolonii, że jest jakaś akcja serwisowa na element układu chłodzenia; potencjalne uszkodzenie węża może spowodować wyciek płynu chłodzącego. Ktoś, coś więcej wie i usuwał...?

Normalna akcja serwisowa - przy przeglądzie trzeba przypomnieć. Pamiętam że swego czasu BMW też miało na pękające wężyki

Widać jesteś podciągnięty pod nowy interfejs po sprzedażowy - ja też dostałem.

8 godzin temu, miki napisał:

Widać jesteś podciągnięty pod nowy interfejs po sprzedażowy - ja też dostałem.

Zaczyna się nowa era w rozdziale Ducati?? Zaczynają szanować klienta finalnego ?? :63_astonished:

Mi tam zawsze w ASO robili wszystkie wymiany jak były akce serwisowe - wiec chyba wczesniej tez szanowali ale nie dawli ninfo do klienta bezposrednio.

Zaczyna się nowa era w rozdziale Ducati?? Zaczynają szanować klienta finalnego ?? :63_astonished:
No nie wiem, jak było wcześniej, ale mam porównanie Monachium vs Bolonia i włoski styl miażdży BMW.

Wysłano z pośrodku niczego

Do mnie też o tym napisali i trzeba odwiedzić serwis, ale to już chyba wiosną, chociaż za chwilę MotoMikołaje i pewnie kilkaset się jeszcze km nakręci.  Mam nadzieję, że raczej nic się nie wydarzy :66_thermometer_face:

1 godzinę temu, kris3m napisał:

Hmm u mnie cisza nikt nic nie pisze, możecie się czuć wyróżnieni hehe

A podałeś adres do siebie .....

1 godzinę temu, Klanik88 napisał:

Ja miałem ta usterkę. Wywaliło cały płyn na bramkach we Wrocku.... 

To było właśnie wiadomość z Ducati ....

Witam,

wiadomość z serwisu Ducati:

Dzień dobry,

Są 2 kampanie do wykonania w Pańskim motocyklu. Do wymiany przewód układu chłodzenia oraz tłoczek pompy hamulcowej.

zatem milutko jest i jedziemy na serwis :)

Wymienili takiego węża, tłoczek w pompie hamulcowej którego na żywo nie widziałem (fotki z info serwisowego pokazywały że plastikowy wymieniają na metalowy). Ponadto zamontowali termostat od kolegi z forum....

IMG_1560.JPG

11 minut temu, Jeronimo napisał:

Ponadto zamontowali termostat od kolegi z forum....

W nowej nadal nie domaga ???

Domaga czy niedomaga nie wiem. Już nie w nowej bo jest MTS1260. Moje obserwacje w gorące dni były takie że dochodziło do 105'C. W puszkach jest nieliniowa charakterystyka czujnika wskazówka na zegarze cały czas jest na środku i w zakresie około 85-105 wahań nie widać. Te  moje 105 na Śląsku mi się nie spodobały (a jak by było w sierpniu we Włoszech?). Zobaczymy czy to miało sens....

Cinek, szykuje się do Ciebie na duży przegląd....

Wiem ,że nie najnowsza... Kilka DVT przez łapy mi już przeszło i nikt nie zgłaszał problemu z "trzymaniem" temperatury - myślałem, że po prostu to poprawili. Pamiętaj , że temp. w motocyklach mogą być wyższe - dlatego stosowane płyny chłodnicze maja inna specyfikacje niżeli do puszek ( aut).

Kolejna akcja serwisowa, na mocowanie kufrów. Szczegółów nie znam, ale mam info z Euroridera. W sumie trzy: wężyk, tłoczek, kufry.

gizzy, na mocowanie kufrów to miałem już w tamtym roku robioną w Toruniu. Pozostała na wężyk, tłoczek i mam nadzieję, że to  już będzie wszystko w naszych rocznikach. Zastanawiam się jeszcze nad akcesoryjnym, czytaj od kolegi Tomka termostacie, bo czy temperatura 2 czy 7 czy 18 stopni C, to pokazuje mi podczas jazdy od 57~65 stopni, więc moim zdaniem za mało i niedogrzane jest moto.

Hmmmmm, w ubiegłym roku to mi tylko rolgaz wymienili w Toruniu w ramach akcji.

U mnie wezyk pękł w trasie w okolicach Lienz w Alpach Austriackich Duca na lawecie dotarła do miejscowości Spitall w Tyrolu i tam na moja prosbe wstawili łacznik ppniewaz waz byl dostepny za trzy dni a jechałem z moja Panią, ona na drugim motku wiec szkoda bylo wakacji. 

Jest jeszcze akcja na amortyzator tyl. Wymienili mi na taki z pełnym mocowaniem dolnym. Ten z nacięciem jest wadliwy. 

Gegas a mógłbyś coś więcej napisać na temat akcji na tylni amortyzator, bo koledze wymienili niedawno, no ale w ramach przedłużonej gwarancji, której osobiście nie posiadam...  Czy dotyczy to wszystkich modeli czy po ViN-ie idzie sprawdzić? O jakie nacięcie chodzi, bo mój właśnie w serwisie w Toruniu na wymianie napędu, naprawie rozrusznika i przeglądzie stoi, to od razu ich przycisnę. Sprawdzę pocztę jeszcze, ale jakbyś mógł się wiedzą podzielić, to będziemy wdzięczni. Jakie są objawy niedomagań, więc i przyczyna wymiany?  Może wrzucisz fotkę "po wymianie" . Pomóż, pzdro.

Edytowano przez Asty

Ciekawe z tym amorkiem, w mojej poprzedniej poluzowało się dolne mocowanie ( pukało )wkręciłem na pastę .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.