Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Gość

Pokaż swojego superbike`a.

Polecane posty

Modyfikacje , małe ale zawsze..

Craschpady , monsterowe . Mniejszy akumulator. Poszerzone po 2 cm z każdej ze stron.Oby nie były potrzebne.. ;)

Proszę się grzecznie wyspowiadać z typu akumulatora, jaki zastosowałeś, no i co jak reszta. Proponuję założyć jakiś osobny temacik bo taki montaż crashów / mod akumulatora, jest dosyć istotną kwestją, tak mi się zdaje. Przynajmniej zaoszczędzisz mi czasu :lol:

Widzisz Piter on juz wie , ze jest zle, naprawi w trzy posty bo wie , że się zepsuje a elektryka to ich konik he he he poprostu miszcz.....

Piter, a nie wolałeś ich użyć jako podowiewkowych?

@Franz - gdzie musieli napisał cokolwiek z tego oczym wspominasz? Ztego co wiem sam planuje w swojej 996 wykonać koneserów na Maly aku. To raczej było w formie pytania. Wyluzuj czasem bo teraz Ty "przeginasz" pisenlof

Tak sobie przeglądałem sieci i złowiłem stare jak świat, foty kolegi z Krk w Poznaniu, na tej 9 przejechałem się po raz pierwszy 9 był fun, a po raz 2 ducatem to 2003r był

moto było w leasingu, mam nadzieję że bóg miał w opiece tego kto ją wykupił, gdy mu ją odebrali za zaległości w ratach...

http://car.cz/default.asp?exe=2&kat=&id=3095

Malowanie bodykit'u robiliśmy w warsztacie firmy w której pracowaliśmy...

Jesuu tak mi się bardzo podoba iż pozwolę sobie wkleić parę nowych zdjęć...P1010299.JPGP1010297.JPGP1010279.JPG Złoty docisk Ducati Performance oraz osłona pasków Rizomy P1010278.JPGproguardy oraz klamki i manetki Rizomy, carbonowe wypełnienie boczków oraz crash pad na koleP1010275.JPG tu dodałem carbonową osłonę na zbiornik oraz do stacyjki. Są też nowe złote dekielki na płyny.P1010277.JPG A tu przepraszam, że taki uwalony :) carbonowe wloty powietrzaP1010273.JPG carbonowa osłona przedniej zębatkiP1010283.JPGP1010296.JPG

Bardzo chciałbym podziękować Remiemu-xxtreme który siedział, licytował oraz wysyłał wszystkie te carboniki, dekielki i śrubeczki:) z Anglii oraz Darkowi M który podobierał, pozamawiał i konsultował zakupy Rizomy.

Jesuu tak mi się bardzo podoba iż pozwolę sobie wkleić parę nowych zdjęć..

Bardzo ładnie to wszytko gra. Jak tak na nią patrzę to bym jeszcze pomyślał o przelakierowaniu felg w schemat FILA, czyli przód w czerwień, tył w ciemnoniebieski ;) Tymbardziej, że nie jest to kosztowny zabieg, w sam raz na drobną zimową modyfikację. Bo ideałem by była czerwona rama, ale to już inna zabawa i chyba nie o to chodzi.

W koncu widze jak to wyglada. Ladna, ladna :D

Umyc ja trzeba bylo :lol:

Brudasie, z brudasami trzymasz i kraczesz jak one :twisted: :twisted: Franek powyciągaj wreszcie komary z zębów od lata wozisz ja Alice pomogę...... :twisted:

Bardzo ładnie to wszytko gra. Jak tak na nią patrzę to bym jeszcze pomyślał o przelakierowaniu felg w schemat FILA, czyli przód w czerwień, tył w ciemnoniebieski ;) Tymbardziej, że nie jest to kosztowny zabieg, w sam raz na drobną zimową modyfikację. Bo ideałem by była czerwona rama, ale to już inna zabawa i chyba nie o to chodzi.

Planuję malowanie felg przez zimę. Proszkowe w Gdańsku za kpl.350zł zastanawiałem się jednak nad kolorem złotym ewentualnie tak jak ma el presidente

W koncu widze jak to wyglada. Ladna, ladna :D

Umyc ja trzeba bylo :lol:

umyję umyję-jeszcze tłumiki, sety........okradnę bank:)

No to z 10 kg. lżejsza teraz laska jest :D

nooo i smuklejsza, szybsza.....

zapomniałem dodać że dzięki szybie double bouble można jechać bardziej wyprostowanym. Dzięki Remo !

Planuję malowanie felg przez zimę. Proszkowe w Gdańsku za kpl.350zł zastanawiałem się jednak nad kolorem złotym ewentualnie tak jak ma el presidente

Kurka rurka, u nas na okolicy płaci się w granicach 90zł za felgę w proszku, praktycznie dowolny kolor. No chyba, że w tej cenie masz demontaż/montaż kół i opon itd? No i pamietaj, że może wyleźć problem z tulejami/tłumikami drgań tylnej zębatki, które są elementem demontowalnym tylko w teorii - jak je wcisną na prasie w fabryce to aby je zdemontować trzeba je zniszczyć...

Delta zobacz składają Twojego paździerza :lol:

Mojego tyż. Oj będziesz miał pioch w zawiasie zamiast oleju :twisted:

Gdyby nie te kółka i zadupek to bym się zgodził.

Swoją drogą jakby się trafił kiedyś nowy i mógłbym sobie pozwolić to przygarnąłbym nóweczkę.

Praca nad moto zakończona :P Poniżej strada terrorista :twisted: :mrgreen:

Zmiany vs to co przyjechało z USA:

- oryginalna szyba - zdemontowałem wysoką PUIG, nie znoszę w superbike wysokich szyb, jak bym chciał żeby nie wiało to kupił bym turystyczne BMW :P dwa, wysoka szyba niszczy całą linię motocykla :)

- sety - przyjechała z USA na akcesoryjnych, lewy złamany więc wróciłem do oryginałów;

- klamki - wywaliłem złote świecidełka i póki co założyłem w oryginale srebrne - docelowo DucaBike Evo I

- lusterka - również wróciły oryginały - w USA miała założone lusterka z kierunkami na kończach kierownicy Oberon oraz w miejscu lusterek zaślepki;

- fender i kierunki - wróciłem do oryginału - w USA założony jakiś chromowany co nie dokońca mi pasował w Superbike ;)

- dodatkowo wymienione paski rozrządu, łożyska rolek, olej, filtry, płyny + kosmetyka powłoki lakierniczej

W kolejnych krokach palnuję:

- osłona i docisk sprzęgła EVR

- trochę węgla - osłona stacyjki i inne bzdety

- manetki Rizoma Lux

-no i mozolne odkładanie na Termi :) bo V-ka musi brzmieć :)

post-1153-1366037683,196_thumb.jpg

post-1153-1366037683,3843_thumb.jpg

post-1153-1366037683,5727_thumb.jpg

Praca nad moto zakończona :P Poniżej strada terrorista :twisted: :mrgreen:

Zmiany vs to co przyjechało z USA:

- oryginalna szyba - zdemontowałem wysoką PUIG, nie znoszę w superbike wysokich szyb, jak bym chciał żeby nie wiało to kupił bym turystyczne BMW :P dwa, wysoka szyba niszczy całą linię motocykla :)

- sety - przyjechała z USA na akcesoryjnych, lewy złamany więc wróciłem do oryginałów;

- klamki - wywaliłem złote świecidełka i póki co założyłem w oryginale srebrne - docelowo DucaBike Evo I

- lusterka - również wróciły oryginały - w USA miała założone lusterka z kierunkami na kończach kierownicy Oberon oraz w miejscu lusterek zaślepki;

- fender i kierunki - wróciłem do oryginału - w USA założony jakiś chromowany co nie dokońca mi pasował w Superbike ;)

- dodatkowo wymienione paski rozrządu, łożyska rolek, olej, filtry, płyny + kosmetyka powłoki lakierniczej

W kolejnych krokach palnuję:

- osłona i docisk sprzęgła EVR

- trochę węgla - osłona stacyjki i inne bzdety

- manetki Rizoma Lux

-no i mozolne odkładanie na Termi :) bo V-ka musi brzmieć :)

Piękność, ta 10-ka wygląda jak nówka sztuka ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.