Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arnelize

Reanimacja od A do Z

Polecane posty

Piękny kolor. Piękna robota- Twoja, bo lakiernika-wiadomo- to jego job. Fajnie, że wszystko Ci się układa- dobrą energię wytworzyłeś :D

Szacun po raz kolejny.

Pierwsza warstwa lakieru położona na elementy silnika :)

Lakier dorabiałem pod kolor blach motocykla z tym, że ciut ciemniejszy chciałem i głębszy, jest pod wielkim wrażeniem tego jak koleś od lakieru trafił w mój gust, nawet takiego lakieru sobie nie wyobrażałem, prawie jak by krwią pomalowałem te elementy, no coś niesamowitego. Nie mogę przestać się zachwycać tym kolorkiem.

Fotki telefonem robione nie oddają idealnie barwy tego koloru ale możecie sobie dzięki temu lepiej wyobrazić :)

Jak założę pokrywy na silnik to zrobię swoim normalnym aparatem fotki i zapodam.

http://w3.wrzuta.pl/obraz/0tHEF9cvOGU/zdjecie0803

http://w621.wrzuta.pl/obraz/7SvT6BywJsr/zdjecie0804

http://w338.wrzuta.pl/obraz/6Iy91R46YVE/zdjecie0805

...a co bedzie miało inny kolor niz krwi?

Boa    0

Franz, no chyba rama i kółka :)

Arnelize, naprawdę suczysty ten kolorek :twisted:

Coś ucichło całe forum, w sumie to nic dziwnego wszyscy śmigają na swoich maszynkach :)

A ja siedzę w piwnicy i działam.

To najnowsze dokonania moja:

http://w318.wrzuta.pl/obraz/92kYRrTcGXK/zdjecie0815

http://w460.wrzuta.pl/obraz/8PUvqzsq4im/zdjecie0816

I chyba daruje sobie te chromowane podkładki bo wyszło super równo, zobaczę jeszcze jak po malowaniu z kolorem to będzie wyglądało.

Już widać ,że będzie ładnie :D :D

Maluj już , chcę zobaczyć efekt na silniku :twisted:

Sam chce zobaczyć ;p i doczekać się nie mogę, na przymiarkach mega mi się podobało, wracam z weekendu majowego i maluję od razu.

Położona ostatnia została warstwa lakieru na osłonach pasków, przy tej okazji obejrzałem sobie resztę części które lakierowałem i stwierdziłem, iż lakier jest za mało gładki, więc postanowiłem zrobić to co robią lakiernicy po malowaniu ostatecznym na lakierze bezbarwnym, czuli polerowanie :D < jeszcze trochę i zostanę mistrzem w polerce ;p > dorwałem pastę do polerowania lakieru i teraz jestem już na prawdę zadowolony z efektu swojej pracy :) Gładziutki lakier jak pupa niemowlaka się zrobił. Teraz jedynie pozostało czekanie na ramę i parę drobiazgów do zrobienia podczas składania wszystkiego do kupy.

Eh... doczekać się nie mogę.

Z ciekawostek to postanowiłem zamontować clip-y pod górną półką a nie nad jak były pierwotnie. Dużo niżej to nie będzie, bo z 25 mm ale może spowodować sporą zmianę w pozycji za kierownicą, bardzo jestem ciekaw jak będzie się ujeździło tego rumaka w jeszcze bardziej pochylonej pozycji.

I w tym wszystkim jest jeszcze jedna poważna sprawa do zrobienia, elektryka, jak to powiedział Theodor "kabelkologia" tak to chyba było.

Puki co kombinuje jak połączyć oświetlenie z zapłonem, bo w nowych przełącznikach nie mam opcji włączania świtałem a w starych była a danego przycisku przenieść się nie da, czyli w rezultacie trzeba podłączyć to pod stacyjkę.

Zdrowie :D

Jest!! już jest!! Aaaaaa... Jest już rama!! ha ha ha... kozakcko wyszło!!

Coś czuję że dziś nie będę spał w nocy, tylko od razu po robocie za składanie się wezmę :)

post-341-1366036066,3323_thumb.jpg

Boa    0

Biancooooo :D :thumbup:

Ślicznota ;)

Jest!! już jest!! Aaaaaa... Jest już rama!! ha ha ha... kozakcko wyszło!!

Coś czuję że dziś nie będę spał w nocy, tylko od razu po robocie za składanie się wezmę :)

Ona jest bielsza niz biały jak moja Czarna czarniejsza niz .......kule fajnie-ładnie

fajne to wszystko jestem pod głębokim wrażeniem :mrgreen: rama jest malowana proszkowo :?:

To co jest białe i co jest czarne malowane proszkowo, zgadza się, nie było sensu malować tego w inny sposób.

Silnik złożony do kupy :D

post-341-1366036066,8013_thumb.jpg

Fajnie :D

Wygląda jakby miał 200 koni mocy!!

Otwory w deklach rozrządu - pierwsza klasa :mrgreen:

Jeszcze trochę i będziesz mógł pretendować do tytułu własciciela drugiego z najładniejszych monsterów w Polsce. 8-)

Jeszcze trochę i będziesz mógł pretendować do tytułu własciciela drugiego z najładniejszych monsterów w Polsce. 8-)

Mi wystarczy Theodorze satysfakcje.

Jeszcze duże trochę, ale jak widać poniżej już co raz miej :)

post-341-1366036066,9521_thumb.jpg

Domyślam się iż ubolewasz nad tym samym co ja. Chodzi o kolr sprężyny tylnego zawiasu.

Ale przyznam iż sprzęcior sie zapowiada naprawdę ciekawie. czekam na ciąg dalszy.

Czy mechanicznie coś robiłes przy silniku?

Zgadza się, wyjątkowo kolor nie udał się i nie pasuje do niczego tej sprężyny. Jedyny pomysł jaki mi przyszedł na nią to czarny.

Mechanicznie to podrasowałem silnik, dostał pełen stok zwiększający pojemność do 944 cm3, w planach jest jeszcze turbina i będzie kosmos ;p ha ha ha....

A teraz poważnie, jeszcze nic nie robiłem, jedynie co w tym sezonie czeka silniczek to wymiana podzespołów eksploatacyjnych i regulacje jedynie, poważne sprawy zostają na zimę.

Super, nawet świece są w kolorze czerwonym :!:

Nie wiem tylko, czy nie za duże. Chyba, że planujesz poważniejsze modyfikacje :idea:

Super, nawet świece są w kolorze czerwonym :!:

Nie wiem tylko, czy nie za duże. Chyba, że planujesz poważniejsze modyfikacje :idea:

Franku Ty to zawsze coś wypatrzysz w tle, a to Dilberta a to świeczki, nie jesteś przypadkiem jakimś detektywem?? :>

Super, nawet świece są w kolorze czerwonym

Serek w swojej 620tce ma piękne fajki i przewody NGK w pięknym czerwonym kolorze.

Nie widziałem jeszcze nigdy takich, ale tu by sie białe fajki i przewody przydały.

Ale białe nie będą.

Muszę wymyślić jakieś rozwiązanie zastępujące ślimaka od prędkościomierza bo chce go wywalić, a nie wiem co z tą pustą przestrzenią na osi zrobić, przydała by się jakaś tuleja chyba, co?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.