toldi 0 Napisano Marzec 25, 2011 Chciałem się pochwalić klasykiem choć niezbyt zabytkowym z racji wieku- 1991rok ale klasycznym gdyż to właściwie pantah tylko 'ubrany' przez cagivę. Plan był taki, że powstanie z tego cafe racer bez zbytniej ingerencji w oryginalną konstrukcję (cztaj- bez bezmyślnego cięcia gdzie popadnie ;)), jednak po przemyśleniach stwierdziłem, że jednak odbuduję ją w oryginale, tym bardziej że motocykl nie ma braków, jest tylko trochę zaniedbany i ma mały przebieg- 36tys. niestety na razie nie mam zdjęć-były w aparaci a ten się 'skończył'..., tak wygląda w oryginale i w takim właśnie malowaniu jest moja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 26, 2011 Toldi, a Twoja nie ma czasem suchego sprzęgła? Co mi tak świta, ale może się mylę... Nie gadaj fajna jest, jeszcze jakby Ci się udało te czarne tablice zostawić... Powodzenia w odnowie... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Marzec 26, 2011 Jak kupiłem to było mokre- od płynu hamulcowego ;) Oryginalnie jest suche. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 26, 2011 Szkoda, że nie dałeś zdjęcia swojego (swojej :) ) Twoja Alazzurra to model dokładnie taki jak ze zdjęcia poglądowego? Ten sam kolor i.t.p. ?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Marzec 27, 2011 Dokładnie taka sama, jedyna różnica to srebrne koła u mnie ale raczej były malowane, bo zbyt pięknie nie wyglądają, poza tym jedno koło jest z pantaha- ma minimalnie inny układ szprych i sygnowane jest ducati a drugie cagiva. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 27, 2011 Toldi wrzuć sobie w wyszukiwarkę: Adamo , Leoni Alazzurra Tam jest fajny filmik z Atlanty z 1985 roku... Z tego co pamiętam, Alazzurra zdobyła w którymś roku laury w AMA - F2 chyba... Nie mogę teraz znaleźć papierów....ale pamiętam.... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Kwiecień 3, 2011 A tak przy okazji może ktoś się gdzieś spotkał z częściami do alazurry? Potrzebuję prawego boczka pod siedzenie i uchwytu dla pasażera, akurat to jedyne braki w moto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Kwiecień 3, 2011 mówisz - masz ;) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Cagiva-D ... ccessories Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Lipiec 13, 2011 No to zaczął się remont, aktualnie rama i detale w lakierze proszkowym, w silniku nowa skrzynia, łożyska i pierścienie, rozrząd, pomalowany i wypolerowane osłony pasków :) Zdjęcia z początku walki, znaczy się zaraz po rozebraniu na czynniki pierwsze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Lipiec 13, 2011 Że też Ci się chce, teraz kiedy można śmigać :lol: ...no chyba że do śmigania masz inny motocykl... Powodzenia w pracach!!! Pozdr. J-999 + Paso Ltd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Lipiec 13, 2011 Tak- CRF 250 :lol: ... Jakoś tak wyszło, że alazzurra i elefant się odbudowują na raz i zostało mi tylko latanie po torze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Lipiec 13, 2011 Na pierwszym zdjęciu piasek do piaskowania już przyszykowany :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 13, 2011 ... a na drugim rama i szlifierka :lol: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Lipiec 13, 2011 No tak! Podstawowe narzędzia ;) A tak wygląda na dzień dzisiejszy :) Trochę słabe zdjęcia bo to z telefonu, poza tym nie potrafię robić zdjęć- jestem od kręcenia śrubek ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Lipiec 13, 2011 Szacun! Szybko Ci idzie.. nadzwyczaj :shock: ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Lipiec 13, 2011 Super! :) Czekam na zdjęcia z kolejnych etapów. Powodzenia życzę! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Lipiec 13, 2011 Szacun! Szybko Ci idzie.. nadzwyczaj :shock: ;) No właśnie wolniej niż bym chciał... niestety trzeba jeszcze jakieś pieniąchy zarabiać i nie bardzo jest czas na swój sprzęt...jak wygram w lotto to w ciągu tygodnia będzie jak nowa ;) Elefant też stoi golas na razie, znaczy goła rama na zawiasach, jakoś tak już mam, że na wiosnę zaczynam remontować sprzęty ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Październik 8, 2011 Długo mnie nie było ale była chwila, żeby się wziąć za motóra ;) trochę się posunęły prace :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Październik 9, 2011 Brawo Toldi, prace ruszyły... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Październik 9, 2011 Brawo, brawo!! Oby tak dalej! :clap: ... czekamy na kolejne fotorelacje! :) pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Październik 9, 2011 Miło patrzeć na takie postępy 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 22, 2012 Toldi, jak tam postępują prace??? Stronka dla Ciebie: http://www.nydesmo.com/650Cagiva.html Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Styczeń 23, 2012 czym malowałeś silnik :shock: podoba mi się ten napisik czcionką GIUGARO w moim paso był taki sam Hmmm, łezka mi się zakręciła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Grudzień 18, 2012 Żeby nie było, że nic się nie dzieje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Styczeń 31, 2013 Żyje :D :D :D Niestety jakość tragiczna bo słabym telefonem kręcone ale w końcu chodzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach