Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bagi

Power Monster 796

Polecane posty

musieli dzięki za dobre słowa :smile: , mi tam się podoba, a przy okazji rozwiej moje wątpliwości: Ty umiesz, próbujesz zrobić coś sam, czy tylko zamawiasz z katalogu? I masz rację ten projekt z założenia  ma być "rękodziełem" :smile:

Ja zamawiam z katalogów. Ty jak widać też czasem powinieneś o tym pomyśleć. A jeśli chcesz koniecznie robić sam, to nie kopiuj cudzych pomysłów.

Edytowano przez musieli

cokolwiek sie nie zrobi to kopiowanie pomyslow , bo praktycznie wszystko zostalo juz przez kogos innego wymyslone ...

kurcze - pogięty ten wydech jak baranie rogi :razz: ... ale b. ładnie to wygląda,

nie obawiasz się o swoje kolano ( prawe) - po chwilowej przejażdżce będziesz miał grilowane udko :mrgreen: :mrgreen:

jak już będziesz kończyć robienie wydechu pamiętaj , żeby każdy cylinder otrzymał wejście pod szerokopasmowa sondę ( gniazdo) - przy takiej przebudowie musisz koniecznie wystroić silnik.

PS> zastosuj też osłonę termiczną na paski - w przeciwnym razie wszystko tam spłynie...

Ignorancja w kwestiach geometrii motocykla pozwala przypuszczać iż niewiadomy wpływ takiego kolektora to pomijalna kwestia. Nie ważne jak jeździ, ma wyglądać.

Nie dla każdego performence z wydajnością jako celem jest istotny. Możliwe że customizing jest ważniejszy. Tylko trzeba to z góry określić.

Zresztą użycie do projektu szczątków powypadku w połączeniu z skąd inąd znanej nam z przed wielu lat ramy, automatycznie nadaje temu pojazdowi statut niebezpiecznego dla użytku publicznego.

Ten motocykl, a właściwie ta rama, jeszcze za czasów gdy była częścią monstera 900, już po pierwszym gągu powinna mieć zabrany dowód rejestracyjny.

Edytowano przez musieli

Ignorancja w kwestiach geometrii motocykla pozwala przypuszczać iż niewiadomy wpływ takiego kolektora to pomijalna kwestia. Nie ważne jak jeździ, ma wyglądać.

Nie dla każdego performence z wydajnością jako celem jest istotny. Możliwe że customizing jest ważniejszy. Tylko trzeba to z góry określić.

Zresztą użycie do projektu szczątków powypadku w połączeniu z skąd inąd znanej nam z przed wielu lat ramy, automatycznie nadaje temu pojazdowi statut niebezpiecznego dla użytku publicznego.

Ten motocykl, a właściwie ta rama, jeszcze za czasów gdy była częścią monstera 900, już po pierwszym gągu powinna mieć zabrany dowód rejestracyjny.

Rozumie, że tą geometrię ramy to wyczytaliście z fusów? Bo jak przedstawie Wam certyfikat z firmy która zajęła się przeróbką i pomiarem geometrii(obecnie kąty takie jak w 748) to za te oczernianie powyżej napisane, jeżeli macie odrobinę honoru, to przeprosicie?

Edytowano przez Bagi

Spoko, spoko, tylko nie rozumiem po co tak w zaparte idziesz.

Napisz że klecisz sobie furę sam i nikomu nic do tego, a Ty nadal teorie dopasowujesz próbując kogoś przekonać że czarne jest białe.

http://docpoland.com/temat/15890-999-bydgoszcz-ktokolwiek-zna/?p=234261

A ja bym obejrzał motocykl na żywo a potem wyrażał opinie w definitywnym brzmieniu. (...)

Może by tak zastosować takie rozwiązanie i w tym przypadku ?? 
Ktoś widział na żywo Power Monstera ??

JA widzę, że Bagi dopasowuje teorię do praktyki: wie z czego, na jakim sprzęcie i co robi. I ON wie to najlepiej chyba ?
Skąd więc pomysł na:

Ty nadal teorie dopasowujesz próbując kogoś przekonać że czarne jest białe.

Daleko mi do przykładnego Katolika, ale:
Mt 7, 1
1 Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. 2 Bo takim sądem, jakim
sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam
odmierzą. 3 Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we
własnym oku nie dostrzegasz? 4 Albo jak możesz mówić swemu bratu:
Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku?
5 Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz,
ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. Mt 7

;)

Edytowano przez bialy114

Juz nic, szkoda mojego czasu

Edytowano przez theodor

heheheh.Mam wrazenie ze trzeba z cfaniaxami zrobic forumowy porządek.Bo jak tak dalej pojdzie to czlowiekowi pod pierzyne wejdą . :evil:

Z czystej ciekawości zapytam - kto Ci robił pomiar geometrii ramy?

Baaardzo fajny kolektor! Fajnie tez ze dales sie namowic na spaghetti :P

Edytowano przez Moderator003
p. 29

Pmcpoznan sorry że odpowiadam z opóźnieniem ale dopiero teraz wróciłem z pracy, jeżeli chodzi o lampę to kiedyś kupiłem taką na Allegro do innego projektu, a teraz próbuje ją dopasować. Jest to podróbka reflektora HD V-rod.

Z czystej ciekawości zapytam - kto Ci robił pomiar geometrii ramy?

A ja też z czystej ciekawości zapytam, oczywiście czysto hipotetycznie, czy może Twoje pytanie nie wynika z tego, że dręczy Cię sumienie, że sprzedajesz motocykle powypadkowe i nawet ich nie dajesz pomierzyć(przecież sam piszesz że ramę która kupiłem to u Was była kilka lat temu) przez co ktoś może sobie delikatnie mówiąc zrobić krzywdę, to wal śmiało na PW, a dam Ci namiary na profesjonalną firmę z B-B, która oceni i da odpowiednie świadectwo czy się nadaje to do czegoś czy dla bezpieczeństwa tylko na złom. Natomiast jak to jest kolejna zaczepka do pyskówki to wybacz ale ja w to nie wchodzę i będę prosił moderatora o usuwanie takich treści.

PS

Jak jesteś na tyle odważny i nie chodzi Ci tylko o pyskówkę to w moim profilu masz nr tel. zawsze możesz zapytać, a postaram się rozwiać Twoje wątpliwości, a tak pewnie gryziesz to w sobie i nie możesz spać, człowiek niewyspany bywa marudny.

Dziwię się, że tec-roll podejmuje się napraw nakiego złomu.

Dla twojej wiadomości - "ramę" znamy z czasów kiedy Theodor przed swoim S4 przymierzał się do tej 900tki i już wtedy nosiła znamiona poważnej przeszłości powypaddkowej. Później to badziewie trafiło do Grzesia od którego odkupiłeś ramę ( na szczęście zdecydował się to badziewie sprzedać na części). Za czasów kiedy ostatnio to było widziane, rdza płynęła z pęknięć lakieru na spawach przy główce ramy.

Nie miałem nic wspólnego z obrotem tego motocykla na rynku. Twoje teorie spiskowe tylko utwierdzają mnie w tym, że... dyskusja z tobą jest jak gra z gołębiem w szachy.

Dla mnie EOT.

Tak nie pisz juz nic wiecej , bo w rybniku caly week bedziesz siedzial sam ,  i nikt nie bedzie chcial sie z toba piwa napic ...

Bagi gasienica fajna :) zadbaj tylko o to co ci cinek napisal i bedzie jak ta lala :)

Rady Cienka są dla mnie bardzo cenne i mam nadzieje, że w niedalekiej przyszłości będę miał możliwość skorzystania z usług  jego firmy, bo na pewno przy zmianach zarówno układu wydechowego jaki dolotu trochę pracy z tym będzie.

Adrian do wtorku jestem w pracy w górach, jak wrócę to biorę się do pracy przy moto i wtedy wkleję jakieś foty.

bardzo mi się projekt podoba, śledzę, obserwuję, jest fajny, trza się kiedyś na kawie i małej trasie spotkać... powodzonaka

Bagi, spoko to wygląda, jedź po swojemu, a na pewno wyjdzie coś ciekawego i innego. dla mnie ok, czekam na ciąg dalszy...

nie znam sie na ramach, krzywkach i nie jestem specjalistą ale wyglada dla mnie bombowo... wielkie brawa. wydech to będzie majstersztyk mimo, że z prostej rury a nie z kolanek ;-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.