Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

rolin

Klucz do regulacji napięcia łańcucha

Polecane posty

Witam kolegów po przerwie, wiem że trochę trwało ale miałem kupę innych spraw na głowie. Klucze w końcu przygotowane, wycięte z nierdzewnej szczotkowanej stali co by za szybko nie zardzewiały od potu wyciskanego przy pucowaniu Waszych maszyn :] Kluczy mam 10, jednak jeden już zarezerwowany a więc 9 jeszcze do zbycia. Na pewno pasuje do Multistrady 1200, powinen również pasować do 1098, 1198, 1199, Diavela i Streetfightera . 85zł/ szt. plus wysyłka, ew. odbiór osobisty na miejscu lub w terenie.

post-89507-0-70233100-1428953538_thumb.png

zamawiam ten klucz jeśli to jest możliwe proszę o kontakt 505459199

Fajny temat ! Rolin, Biorę jeden ! Ci co byli w Jakuszycach, widzieli mój klucz, płakali ze mną... :D

Edytowano przez martini

Jaka jest grubość materiału z jakiego został wykonany?

Mi zostały jeszcze dwa klucze, jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę podać adres do wysyłki na priv lub sms. 

Wykonane są z blachy 4mm + ocynk.

Wykonane są z blachy 4mm + ocynk.

to słabo... ostatnio 8mm nie ogarnęło tematu... Gdyby to chociaż kwasówka była...

to słabo... ostatnio 8mm nie ogarnęło tematu... Gdyby to chociaż kwasówka była...

Kwasówka ma słabe właściwości mechaniczne ponieważ jest ciągliwa. Tutaj 4mm jest w zupełności wystarczające i całość działa tak jak potrzeba.

Trochę odgrzeje tego kotleta, może pół roku to jeszcze nie taki straszny okres.
ktoś ma jeszcze te klucze?
dardes, rolin?
nie ukrywam że do Sosnowca mam stosunkowo blisko i mogę podjechać...  :mrgreen: 

A jeśli można prosić, o załadowanie rys technicznego klucza? Skoro kluczy nie ma, to zlecę wykonanie, bardzo proszę jeśli ktoś ma.

to znaczy że mimośród jest niesprawny w wahaczu. jak wszystko jest czyste i sprawne to właściwie żadnej siły nie potrzeba do jego obracania.

A jeśli można prosić, o załadowanie rys technicznego klucza? Skoro kluczy nie ma, to zlecę wykonanie, bardzo proszę jeśli ktoś ma.

http://www.motorcycleinfo.co.uk/index3702.html?fa=contentGeneric.psqlmptrfsppjcbe&pageId=2171285

około środka długiej strony :)

multistrada_1200_ducati_C_spanner_plus-X

LWG

DARc

Edytowano przez DARc

Przy okazji udało mi się wypalić kilka kluczy jakby ktoś był zainteresowany to wyszły po 39zł w ocynku.

Przy okazji udało mi się wypalić kilka kluczy jakby ktoś był zainteresowany to wyszły po 39zł w ocynku.

Wysłałem PW - chętnie bym nabył taki kluczyk... :)

Również wysłałem wiadomość na priv. Tylko czy klucz od Multi będzie pasował również do 848 SBK? Wydaje mi się, że może być z tym problem, mam rację? :/

Czy pasuje do 848 nie wiem, może wypowie się ktoś kto zna temat. Ewentualnie mogę wysłać do przymiarki ;-)

Wczoraj odebrałem klucz a dzisiaj przetestowałem.

Do 1098 pasuje jak należy więc do "ósemek" również powinien... Możesz zawsze sprawdzić w katalogach czy śruba jest taka sama.

Nie łatwo go wsunąć w szczelinę ale da się a gdy już jest na miejscy to regulacja przebiega gładko i błyskawicznie.

Te klucze zrobiłem z grubszej blachy (5mm) bo są sztywniejsze i lepiej się nimi reguluje, dlatego też przy wkładaniu trzeba podsunąć łańcuch na zębatce najbardziej na zewnątrz i wchodzi bez problemu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.