zuper 12 Napisano Maj 24, 2020 wie ktoś gdzie zlokalizuję wtyczkę pod którą podłącza się dodatkowe halogeny lub ledy? na lewym przełączniku jest dedykowany pod nie przycisk więc wtyczka gdzieś powinna być schowana - tylko gdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 24, 2020 Było -poszukaj, Ledy trzeba aktywować z pozycji kompa serwisowego ale... tylko dla OEM halogenów. 1 Asty zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Maj 24, 2020 to doczytałem ale gdzie / w którym miejscu znajduje się ta wtyczka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 25, 2020 Ponownie odpisuję: Poszukaj - było... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Maj 25, 2020 Widzisz Zuper, tu też nie jest lekko, a poza tym goń do Powitalni ;)Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Maj 25, 2020 Widzisz Zuper, tu też nie jest lekko, a poza tym goń do Powitalni ;)Wysłane z pośrodku niczegopierwsze kroki tam skierowałem i myślę że jakoś tutaj też będzie ;DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Maj 26, 2020 nadal nie mogę znaleźć, może ktoś wskaże gdzie ta wtyczka została schowana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Maj 26, 2020 (edytowany) 3 godziny temu, Redjasper napisał: tak jak już pisałem wcześniej, przeczytałem cały wątek i sporo się z niego dowiedziałem i w swojej Multi parę rzeczy muszę skontrolować i poprawić fabrykę, co do halogenów to chodzi mi o info gdzie dokładnie zlokalizowana jest ori kostka do halogenów z trzema pinami - bo tego w tym wątku niestety ale nie ma. Edytowano Maj 26, 2020 przez zuper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris3m 19 Napisano Maj 26, 2020 Po lewej stronie motocykla. Jak widzisz tabliczkę znamionową ( naklejkę)to na jej wysokości około 5 cm do tyłu moto. Kostka biała na trzy piny zaślepiona 9 kolory czarny/ żółty/czerwony). Przed mocowaniem przednim zbiornika . pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Maj 26, 2020 dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 26, 2020 Widoczna jest po zdemontowaniu lewej listwy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 18, 2020 dobrałem się w końcu do kostek z lewej strony kiery i mam takie oto dwie z dwoma pinami każda i teraz która jest do navi a która do halgenów - ktoś podpowie ? Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 18, 2020 dokopałem się jeszcze do jednej z trzema pinami czy to jednak ta? schowana praktycznie pod bakiem? Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Czerwiec 18, 2020 Mała - navi 2 piny - sterowanie elektrycznym wlewem paliwa 3 piny - halogeny... PZ 1 zuper zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 18, 2020 dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Czerwiec 19, 2020 Zuper, jak już będziesz zadowolony, to podjedź do Cinka na poprawę fabryki, czyli zawory i będziesz jeszcze bardziej zadowolony. No, chyba że już w Bolonii składają lepiej 1260 niż 1200 ;).Wysłane z pośrodku niczego 1 cinek78 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 19, 2020 taki też mam zamiar jak przyjdzie czas na desmo :) a co do składania to z moich obserwacji na przestrzeni ostatnich 15 lat każdy nowszy model jakościowo jest gorszy od poprzednika i niestety ma również więcej wpadek i akcji serwisowych. W tym jak sprawdziłem to już są jakieś dwie akcje serwisowe na coś ze sprzęgłem czy wysprzęglikiem oraz coś z pompą paliwa tak na szybko po sprawdzeniu VIN-u w ASO mi powiedzieli. Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Czerwiec 19, 2020 - napisz jak coś będziesz więcej wiedział o tej pompie i sprzęgle.. Pojawiła się informacja , że Brembo ma dużą kampanię na klocki hamulcowe ( wszelkiej maści motocykle z układem tej firmy) - ciekawe , czy coś u nas zrobią , czy nas oleją... PS:Pamiętaj , że halogeny musisz aktywować w kompie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Czerwiec 19, 2020 Zrób zawory przed desmo. Ja po desmo miałem wrażenie, że mi nowe serducho przeszczepił ;)Wysłane z pośrodku niczego 2 Asty i cinek78 zareagowały na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 26, 2020 (edytowany) pytanie do znawców, czy programem Melcodiag można aktywować ori halogeny, czy pozostaje tylko ASO lub cinek? w przyszłym tygodniu będę dzwonił do ASO w sprawie akcji serwisowych i będę chciał się umówić więc spróbuję się dopytać co konkretnie mają zamiar robić. a co do klocków Brembo to tutaj więcej informacji https://www.motocykl-online.pl/newsy/AKTUALIZACJA-Akcja-serwisowa-klockow-Brembo-OEM,14221,1 Tapatalk Edytowano Czerwiec 26, 2020 przez zuper 1 Asty zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Czerwiec 30, 2020 akcja serwisowa jest na uszczelnienie zbiorniczka sprzęgła oraz coś ze stopką boczną - nie chcieli mi więcej w Katowicach powiedzieć przez telefon. Jestem umówiony na początek sierpnia wiec ma miejscu dokładnie dopytam co dokładnie jest to sprawdzenia i poprawienia. Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dagon_smith 7 Napisano Lipiec 1, 2020 21 godzin temu, zuper napisał: akcja serwisowa jest na uszczelnienie zbiorniczka sprzęgła oraz coś ze stopką boczną - nie chcieli mi więcej w Katowicach powiedzieć przez telefon. Jestem umówiony na początek sierpnia wiec ma miejscu dokładnie dopytam co dokładnie jest to sprawdzenia i poprawienia. Tapatalk Daj znać o co chodzi z tą stopą boczną, ja jak byłem ostatnio to tylko o akcji na quickshifter mi powiedzieli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Sierpień 18, 2020 (edytowany) wracając do akcji serwisowej, to właśnie odebrałem moto i w ramach akcji zostało zrobione: 1. wymiana stopki bocznej (kosy) na nową, podobne stara była kiepsko spawana co groziło jej złamaniem i glebą moto, 2. wymiana tłoczka wysprzęglika, 3. wymiana uszczelki zbiorniczka płynu sprzęgłowego a przy okazji i samego płynu, było jest oraz dodatkowi wyminieli mi na nowe pokrywkę i uszczelkę zbiorniczka płynu hamulcowego ponieważ było nieszczelne i o dziwo w trzech sztukach które ostatnio widziałem był identyczny objaw - coś takiego Edytowano Sierpień 18, 2020 przez zuper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dagon_smith 7 Napisano Sierpień 19, 2020 (edytowany) 21 godzin temu, zuper napisał: wracając do akcji serwisowej, to właśnie odebrałem moto i w ramach akcji zostało zrobione: 1. wymiana stopki bocznej (kosy) na nową, podobne stara była kiepsko spawana co groziło jej złamaniem i glebą moto, 2. wymiana tłoczka wysprzęglika, 3. wymiana uszczelki zbiorniczka płynu sprzęgłowego a przy okazji i samego płynu, było jest oraz dodatkowi wyminieli mi na nowe pokrywkę i uszczelkę zbiorniczka płynu hamulcowego ponieważ było nieszczelne i o dziwo w trzech sztukach które ostatnio widziałem był identyczny objaw - coś takiego Masz jakiś numer tej akcji na stopkę boczną, bo moją się "dziwnie" zachowuje (jak na niej stoi jest bardzo pochylone i stopka mocno pracuje jak się moto pchnie lekko z boku), pytałem o to w serwisie i mi powiedzieli że nic o takiej akcji nie wiedzą. Edytowano Sierpień 19, 2020 przez dagon_smith Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach