Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MINI-MAN

moje 888

Polecane posty

Prezentuje się bardzo, bardzo dobrze

zmienił bym jedynie umiejscowienie naklejek na owiewce

czyli AGIP pod innym kontem i nie co wyżej

a reszta napisów ducati, dunlop itd też pod kątem analogicznie do napisów na zbiorniku i z większym marginesem pomiędy nimi żeby nie były tak ciasno...

Po za tym też chciał bym mieć białą ramę w 888 ale brak mi odwagi żeby ja przemalowywać bo zaraz będzie że bita popękana nie oryginalna

itd....

ale felgi bedą czarne

wczoraj odebrałem wszystkie naklejki z UK

oryginalne ducati agip łącznie z numere 1 i champion del monde z flagą....

jutro przyjda carbonowe wydechy i jedziem..... myslę, że pod choinką w tym roku znajdę :shock: :o zrobiony motocykl a to niespodzianka Jednak Mikołaj istnieje. :lol: :lol:

Nie bój się pomalować ramy. Jest to trochę roboty ze zdjęciem wszystkiego i złożeniem z powrotem, ale przy okazji wszystko można przejrzeć. A że będą podejrzewać że pęknięta czy coś... W końcu robisz to dla siebie a nie dla "kogoś tam". A swoją drogą, ja właśnie dla tego zacząłem przeróbkę swojego. Bo mam pęknięcie na ramie w okolicy główki i przekładam wszystko w nową ramę! :)

...jeśli oryginał miał białą ramę, to trzeba być temu wiernym :)

A naklejki. Masz trochę rację. Są trochę ciasno i pod ostrym kątem. Ale tak było w 888. Wsadziłem to zdjęcie pod moje i posadowiłem napisy w tym samym miejscu. Agip jest niżej bo nie ma napisu Police. ...ale może go podniosę. Albo dodam napis Police! :) Zobaczymy... Zima jest długa! :)

Ducati-888-Superbike.jpg

Ja pójdę bardziej w tę stronę...

treść naklejek zmieniam na bliższe mojemu sercu ale typ czcinek pozostanie w oryginale (oczywiście nie wszystkie)

post-243-1366036545,1657_thumb.jpg

niesamowite są jednak te motocykle Wasze... tak patrzę i normalnie, kiedyś bym nawet nie zwrócił uwagi ale im dłużej człowiek tak się przygląda... to jak ze smakiem wytrawnym... czy sushi za pierwszym razem to yyyy..? ale za każdym następnym jest tylko ciekawiej.

Obydwa są zajebiaszcze, ale jak dla mnie Team Police jest ładniejsze, bo nie takie przeładowane naklejkami.

jak pierwszy raz zobaczyłem 888 to miałem mieszane uczucia, tak samo jak 999

a teraz nie mogę oderwać oczu ;)

moim zdaniem 999 łączy w sobie wszystko co w Ducati najpiękniejsze... nie wliczając kliku odrębnych modeli jak np Classic.. ale widzę że poza 999 jest więcej piękności.. naprawdę to pasjonujące i dobrze że tylko na to patrzę... lewe ręce mechanika niestety.

Ja wyrosłem na 888 i SS, i od dziecka uważałem je za ideał piękna. Jak wszedł 916 to byłem przerażony! W ogóle mi się nie podobał!! :? A teraz to 916 jest ikoną i nie wiem jak mógł mi się nie podobać!!! Podobnie było z 999... Tak jest zawsze z dziełami sztuki ... trzeba do nich dojrzeć. :)

Prace rozpoczęte... ;)

a jeszcze w zeszłym tygodniu miałem taki widok przed garażem...

Niesamowity jest brak cierpliwości to chyba syndrom małego chłopca

dopiero wstawiłem go na warsztat a już śni mi się jak nim jeżdżę jest wiosna :roll:

post-243-1366036554,9934_thumb.jpg

post-243-1366036555,314_thumb.jpg

Pięknie! Działaj i pokazuj co się dzieje! ;)

Mini co z tą obejmą? Wyślesz? Sprzedasz? Nie sprzedasz?

Taki widok pod garażem to widok utęskoniony przez większość szacownego grona oglądaczy :D

to nie obejma tylko mocowanie amorka do stacyjki ( a tak w ogóle to czeka na ciebie info na PW)

bedę zamieszczał wszystkie prace przy wozie...

Prace w toku, silnik w trakcie gruntownego przeglądu. Już na wstępie okazało się, że niemiaszki ustawili zawory całkiem równo, ale najprawdopodobniej używając tolerancji dla silnika 916 :oops:

888 engineering.jpg

Boa    0

Graty, graty, graty :!: :!: :!: :clap:

PRZE-KOZAK 8-)

PIĘKNIE!!! :) Ładne sprzęgło! ...i czarne felgi :)

A nie odkrywasz rozrządu? ...no tak, w 888 mało go widać... Ja w moim odkrywam. :) U mnie prace mechaniczno-lakiernicze też na ukończeniu. Może za tydzień będzie gotowy. Potem zostanie mi jeszcze zrobienie naklejek i białych pól pod "jedynkę" :) ...no i jeszcze kilka drobiazgów ... :)

Nie mogę się już doczekać... :)

pzdr

W moim lakier już zrobiony

jak tylko przyjdą przewody do wody to odbędzie sie montarz owiewek.

zadupek z jedynką też gotowy ale nie wiem czy nie będę musiał dokupić do niego aluminiowego stelarza, póki co zamontuję biposto bo zrobiłem obie wersje.

Mini trzymam kciuki, widziałem jak wyglądał kilka miesięcy temu, to chyba inny pojazd:):)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.