duke75 0 Napisano Lipiec 22, 2011 Ja się trochę pochwalę: Jestem wielkim miłośnikiem serii Supersport. Uważam,że to bardzo fajne motocykle sportowo-turystyczne, mniej spartańskie niż superbike`i i niektórzy mówią,że mnie urodziwe (rzecz gustu) ale przez to bardziej przyjazne w codziennym użytkowaniu i w turystyce. Mojego pierwszego SS`a a był to 750 z 1992 r. kupił w Turynie od znajomego Włocha. Miałem go od 2000 do 2005 r. objechałem nim z moją lubą Polske, Czechy i Słowacje i byłem w nim zakochany aż kiedyś pewna pani w Clio wyjezdżając z podporządkowanej nie popatrzyła w moją stronę...ale wrócił on po kilku latach do naszego klubu i jest odbudowywany przez naszą Desmobsesyjną Gosię :D Po dzwonie, dokładnie miesiąc później znalazłem znów we Włoszech pięknego SS`a 900 z 1996 r. w stanie igła przez duże "I". Kupiłem go bez wahania, objechałem dwa razy Włochy, potem traska Czechy, Niemcy, Luxemburg, Francja, Belgia, Holandia, prawie 30 tys km w 2 lata i sprzedałem go mojemu klubowiczowi - kolekcjonerowi. Piękny moto, nigdy mnie zawiódł ale przyszedł czas na zmianę. Potem kupiłem SS`a tzw. Terblanche`a. Długo sie łamalem bo jak ktoś tu wspomniał nowy SS strasznie mi się nie podobał i uważałem,że w porównaniu ze starym to świętokractwo ale powoli zacząłem się do niego przekonywać. Kiedyś przejechałem się testową multistradą i zakochałem się w silniku 1000ds. Powiedziałem sobie: kiedyś bedę miał Dukata z tym silnikiem. Kiedy wyszedł ss1000 wiedziałem,że będzie to ten moto. Mój wymarzony silnik, białe zegary, pięcioramienne felgi i Ohlins w serii- mieszanka wybuchowa. W 2007 r. znalazłem w Niemczech, w salonie Ducati SS`a z 2004 r., który stał sobie 3 lata i sie nie sprzedał. Kupiłem go za pół ceny, w folii, z gwarancją, MotoRex w Poznaniu mi go ściągnął, Maciej go przygotował i bajka. Ostatnio miałem szlifa. Nic się wielkiego nie stało. Szukałem dwóch owiewek po necie aż trafił mi się ss900 w wersji Senna za nieduże pieniądze to go wziąłem :D . Wtedy przyszedł pomysł,że na ten rok mój SS będzię Senną i wygląda tak: Szkoda,że zakończono produkcję SS`ów bo to fajne linia i z tradycjami. W tej chwili rolę ST, SS i połączyli w nowej Multistradzie ale dla mnie to nie to samo. Rozmawiałem z szychami z Ducati i powiedzieli mi,że ma planów,żeby wskrzesić ten model w najbliższych latach ale miejmy nadzieję,że będzie inaczej oni często jedno mówią a drugię robią :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 22, 2011 Stary SS rządzi ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Lipiec 22, 2011 Pierwszorzędna prezentacja! Spoko sprzęty ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duke75 0 Napisano Lipiec 22, 2011 748 Duc, Ty tez masz ten silnik. Wiesz o czym piszę, hmm... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Lipiec 22, 2011 748 Duc, Ty tez masz ten silnik. Wiesz o czym piszę, hmm... ;) 8-) 8-) 8-) :D Wiem 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Lipiec 23, 2011 Fajna prezentacja! :) Też ubolewam nad końcem serii SS. Miejmy nadzieję, że kiedyś pójdą po rozum do głowy i wskrzeszą SS-y ... może wtedy nawet będzie mnie stać na nowego? ;) Choć z moim zamiłowaniem do staroci prędzej kupię wałkowego SS niż nowego! :D To i ja po raz kolejny pochwalę się swoim SuperSportem :D ... moje zamiłowanie do fotografii przejawia się ostatnio co raz większą ilością zdjęć SS-a ;) Miłego oglądania!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Lipiec 23, 2011 Spoko miejscówka do fotek!! Rewelacja się prezentuje SS :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturN 0 Napisano Lipiec 23, 2011 ech czaderski motocykl, foty mają klimat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Lipiec 25, 2011 Miejsce to stara parowozownia zaraz koło nowego stadionu i mostu - w słusznym kolorze! :) Super klimat do zdjęć! :) Odkryłem to miejsce ostatnio i nie wątpię, że będę je częściej odwiedzał - zanim je rozbiorą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herrwolf 3 Napisano Lipiec 25, 2011 Duke75 jak mi powiesz, ze tą senne kupiłeś w Złotoryji na dolnym śl to się pocharatam. :x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Lipiec 26, 2011 A cyfra 1 ma jakieś konkretne znaczenie czy po prostu lubisz to :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Lipiec 26, 2011 Jedynka jest na cześć Douga Polena. W niedalekiej przyszłości SS dostanie resztę napisów reklamowych z jego zwycięskiego 888 z 1992r. :D ... wtedy zwykły SS900 zmieni się w SS900 Polen's Replica! 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duke75 0 Napisano Lipiec 26, 2011 herrwolf, tak w Złotoryji, a co ostrzyłeś pazurki? :D Zadziałałem błyskawicznie bo wiedziałem,że kilku sępów przeszukuje neta :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herrwolf 3 Napisano Lipiec 26, 2011 jasna cholera, przez głupie świeta z rodziną ktoś (!) mi go zawinął. do teraz prawy bok i piecioramienne koła snią mi sie po nocy!!! Jak Cie lubie tak Cie nie cierpie :) Ile dałeś? Ja ugadałem 4.000złociszy Przydymionej szyby nie wspomne.. gaddemet:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duke75 0 Napisano Lipiec 26, 2011 Ale za co 4000? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herrwolf 3 Napisano Lipiec 26, 2011 Tą senne bez papierów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duke75 0 Napisano Lipiec 26, 2011 No to Cie pociesze...ja dałem 5300 za całe moto, czyli więcej i jeszcze dorzucił karbonowy błotnik przedni do starego SS`a ale przejechałem ponad 400km więc byłem spalony w kwestii targowania. Z drugiej strony jak zobaczyłem te felgi praktycznie bez ryski, całe owiewki, bez przeszłości wypadkowej i silnik pracujący jak igiełka to te 5000 to śmieszna kwota za 900 z ostatniego roku produkcji. Jak się uprę to go jeszcze zarejestruje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Lipiec 26, 2011 No to Cie pociesze...ja dałem 5300 za całe moto, czyli więcej i jeszcze dorzucił karbonowy błotnik przedni do starego SS`a ale przejechałem ponad 400km więc byłem spalony w kwestii targowania. Z drugiej strony jak zobaczyłem te felgi praktycznie bez ryski, całe owiewki, bez przeszłości wypadkowej i silnik pracujący jak igiełka to te 5000 to śmieszna kwota za 900 z ostatniego roku produkcji. Jak się uprę to go jeszcze zarejestruje :D A że tak się wtrącę, masz jeszcze ten carbonowy błotnik do starego SS-a? Bo do nowego raczej nie pasuje... Jak masz, to może chcesz się pozbyć?? :) Chętnie odkupię! :D ...swoją drogą 5300 to jak za darmo! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 27, 2011 Ostatnio dość dużo czasu zajmował mi pewien SS w nowej budzie. Nigdy SSy nie były moimi faworytami, ale muszę przyznać że te w nowych owiewkach mają bardzo fajnie zudowane zbiorniki paliwa. Właściwie są stworzone do latania po zakretach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duke75 0 Napisano Lipiec 28, 2011 Właściwie są stworzone do latania po zakretach. Mogę to potwierdzić. Jęździ się nim bosko...ale który dukat się źle prowadzi? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 28, 2011 Mam na myśli fizyczną budowę pod względem ukształtowania zbiornika paliwa, a nie trakcję, bo to bezdyskusyjna sprawa. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Lipiec 28, 2011 No to fakt. Tak jakby grzybek. Jak mocno ścisnąć kolana do baku to można je aż schować:) dzięki temu SS dużo lepiej wyglądają. No i jak się schodzi na kolano to jest się o co zapszeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redu 0 Napisano Sierpień 19, 2011 mój nowy nabytek 900ss.... owiewki też ma ale raczej będę dążył do tego aby została tylko górna...zobaczymy jak to wyjdzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Sierpień 19, 2011 Całkiem spoko wygląda! :D ... i o ile Twoja praca pójdzie w dobrą stronę, wyglądać będzie jeszcze lepiej! :) Powodzenia! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Widmo 0 Napisano Wrzesień 13, 2011 Moje maleństwo nie wyzywa i zawsze gotowe :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach