Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pochwal się swoim Supersportem

Polecane posty

A jak!! :D

...jeszcze jak namówię moją pierwszą (no, równorzędną) miłość do przysiądnięcia na SS-sie to będą dopiero zdjęcia na kalendarz!!! :D

A jak!! :D

...jeszcze jak namówię moją pierwszą (no, równorzędną) miłość do przysiądnięcia na SS-sie to będą dopiero zdjęcia na kalendarz!!! :D

Wierzę w Twoją siłę przekonywania :D

nie chce mi się dużo rozpisywać co jak i jak ale moto chcę troszkę odmienić oryginał i dodać agresywności. z czasem będą fotki innych zmian. to co widać jest jeszcze nie w pełni ukończone.

post-797-1366037049,3358_thumb.jpg

post-797-1366037049,5121_thumb.jpg

post-797-1366037049,8583_thumb.jpg

Dobrze wiedzieć, że ktoś jeszcze "robi " SS-a w starej budzie! :)

Powodzenie i cierpliwości życzę! ...i oczywiście sukcesywnie zamieszczaj nowe zdjęcia :)

pzdr.

Jak dobrze widzę - temat mi bliski - folia carbono - podobna ;)

Mam nadzieję, że to tak na początek, żeby zobaczyć jak będzie całość wyglądała w oryginalnym carbonie ? ;)

Ja już się przekonałem, że odłazi. :( :evil:

Zrywam.

Mam nadzieję, że to tak na początek, żeby zobaczyć jak będzie całość wyglądała w oryginalnym carbonie ? ;)

Zrywam.

podstawa do nieodklejania jest zabezpieczenie krawędzi karbonu - tych krańców gdzie się kończy i odkleja. ja osobiście nakleiłem inne kawałki (odpad) na te właśnie pogranicza od wewnątrz błotnika i zamalowałem fara chlorokauczukowa aby woda nie dostała się pod karbon.na razie trzyma się dobrze. rzucę foty później.

foli a Carbon 3D. ładnie sie prezentuje na żywo.

podstawa do nieodklejania jest zabezpieczenie krawędzi karbonu - tych krańców gdzie się kończy i odkleja. ja osobiście nakleiłem inne kawałki (odpad) na te właśnie pogranicza od wewnątrz błotnika i zamalowałem fara chlorokauczukowa aby woda nie dostała się pod karbon.na razie trzyma się dobrze

Tak, tak - to wiadomo. Niestety u mnie w tylnym błotniku się to nie sprawdziło - odpady się odkleiły i poszło...może dlatego, że nie malowałem niczym :roll:

Teraz to i tak po ptokach - błotnik sobie podarowałem całkowicie, a z osłon pasków i sprzęgła już zdarłem.

Co dziwne - na wycinanej osłonie sprzęgła folia zaczęła się "odwijać" ze spodu. :shock:

post-535-1366037065,5256_thumb.jpg

post-535-1366037065,7284_thumb.jpg

Zrywam.

podstawa do nieodklejania jest zabezpieczenie krawędzi karbonu - tych krańców gdzie się kończy i odkleja. ja osobiście nakleiłem inne kawałki (odpad) na te właśnie pogranicza od wewnątrz błotnika i zamalowałem fara chlorokauczukowa aby woda nie dostała się pod karbon.na razie trzyma się dobrze. rzucę foty później.

A plaster słoniny przybijamy krzywym, koniecznie zardzewiałym gwoździem.

Na końcówki kierownicy polecam elementy z karniszy, a zatyczki do otworów w ramie ze sklepu meblowego. Dają fantastyczny efekt. Własciwie nie do odróżnienia od ładnie, pożądnie i ze smakiem zrobionych motocykli.

Oj Theo - jak zwykle, jak zwykle...

Robi chłop sam, na ile Go stać i Jemu się podoba.

Ja zdarłem, bo folia odlazła - nie dlatego, że to folia zamiast carbonu.

ładnie, pożądnie i ze smakiem zrobionych motocykli.

- to pojęcia związane z GUSTEM - nie ma określonych kanonów, wymierników, czy wzorów.

A jak włożę elementy karniszy w kierę to będę jeszcze bardziej "ekskluzywny" od Rizomy - miałem w ręku końcówki Rizomy, bo się same odkręcały - jakoś mnie na kolana nie rzuciły...

A teraz tak na poważnie: są jakieś "gotowe" zatyczki na obcięty tył do Monstera ? Bo na razie mam dziury :oops:

Zrywam.

A plaster słoniny przybijamy krzywym, koniecznie zardzewiałym gwoździem.

Na końcówki kierownicy polecam elementy z karniszy, a zatyczki do otworów w ramie ze sklepu meblowego. Dają fantastyczny efekt. Własciwie nie do odróżnienia od ładnie, pożądnie i ze smakiem zrobionych motocykli.

jak np zielone i odblaskowe, jak sznurówki w latach 90tych, przewody w oplocie? daj spokój Theo bo sie to juz nudne robi. W moim mniemaniu właśnie te przewody są plastrem słoniny u Ciebie o czym pisałem i mówiłem od początku

Kolor przewodów to kwestia gustu, a ja mówie oczymś co możnaby porównać do owinięcia gumowych przewodów termokurczliwą koszulką by takie udawały.

Ja nigdy nie krytykuję za gust, tylko za kasztaniarskie rozwiązania.

..pożądnie..

Jak już tak krytykujesz wszystko, to przynajmniej rób to bez błędów ortograficznych.

Zwłaszcza, że przy okazji jesteś moderatorem tego forum..

Davidson- gdzie kupowałeś lusterka?

Masz jakieś bliższe fotki?

Looknij, czy można je założyć odwrotnie tzn. żeby mniej wystawały za motong a nie tyłem do przodu :mrgreen:

podstawa do nieodklejania jest zabezpieczenie krawędzi karbonu - tych krańców gdzie się kończy i odkleja. ja osobiście nakleiłem inne kawałki (odpad) na te właśnie pogranicza od wewnątrz błotnika i zamalowałem fara chlorokauczukowa aby woda nie dostała się pod karbon.na razie trzyma się dobrze

Tak, tak - to wiadomo. Niestety u mnie w tylnym błotniku się to nie sprawdziło - odpady się odkleiły i poszło...może dlatego, że nie malowałem niczym :roll:

Teraz to i tak po ptokach - błotnik sobie podarowałem całkowicie, a z osłon pasków i sprzęgła już zdarłem.

Co dziwne - na wycinanej osłonie sprzęgła folia zaczęła się "odwijać" ze spodu. :shock:

pokrywa nagrzewa się od silnika i folia pod wpływem temperatury powraca do oryginalnego kształtu. tylko dziwi mnie dlaczego z pokryw pasów rozrządu nie odlazło. u mnie one są czasem naprawdę gorące. ogólnie nie powinno się stosować takiej foli na elementy nagrzewające się.

Davidson- gdzie kupowałeś lusterka?

Masz jakieś bliższe fotki?

Looknij, czy można je założyć odwrotnie tzn. żeby mniej wystawały za motong a nie tyłem do przodu :mrgreen:

Lusterka kupiłem na angielskim Ebayu za 50 zeta. Są ok, widać w nich dobrze (a nie rzucają się w oczy), można założyć je odwrotnie (lub do góry nogami) ale ... nie kupuj ich. Nie nadają się do Ducati! :? Szkło trzymane jest przez takie plastikowe łapki które od drgań (chyba) pękają. Ostatnio na Moto Niedzieli BP przy próbie głośności, jak odkręciłem manetę to od drgań plastiki pękły i szkło wyleciało na glebę! :evil: ... choć było widowiskowo :D

Teraz znalazłem takie:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT

Wyglądają podobnie ale widać, że mają inaczej mocowane lustra (nie ma tych haczyków)

Są trochę tańsze. Dziś je kupię i zobaczymy, co to za chiński szit.

pzdr.

Ja także mogę w końcu pochwalić się moim SS900 :-)

Oto i "czerwona grzechotka".

Przy okazji chciałbym bardzo gorąco podziękować chłopakom z Motomaniax z Sękocina, gdyż to dzięki nim ta ślicznotka trafiła z moje ręce.

Mam nadzieję, że zapewnie jej dorby dom ;-)

Musieli, Theodor- WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI!

Pozdrawiam,

DAvi

post-784-1366037106,6689_thumb.jpeg

post-784-1366037106,8433_thumb.jpg

post-784-1366037107,0557_thumb.jpg

post-784-1366037107,2221_thumb.jpg

Mam nadzieje że na wiosnę będą gotowe małe ulepszenia :D

A kto to dziś (09.07) śmigną czarnym SSkiem przez Wadowice w towarzystwie 3x yaponii... ??

Brayla czyżbyś to był Ty?? A te ulepszenia to górne wydechy??

Pozdrawiam kierownika czarnego wojownika...

Gość   
Gość

Tak więc ja też się pochwalę...

Mam już Sporta w czarnym macie... którego muszę dobrze poznać i zatroszczyć się by mnie nie zawodził...

post-838-1366037120,2577_thumb.jpg

a wczoraj nabyłem SS900 8-) ... nie wiem czy dobrze zrobiłem ale była okazja... jest trochę do roboty bo brak mu pedała zmiany biegów i hamulca nożnego... ale mimo to prezentuje się nieźle... jeszcze tylko chyba wrzucę mu inny kolor lakieru by pasował... :lol:

post-838-1366037120,6062_thumb.jpg

Wiem że SS nie są częstymi bywalcami u Motomaniaxów, więc może mazowieckie SS'y gdzieś kiedyś się spotykają?! z chęcią bym się dowiedział czegoś więcej o tym sprzęcie...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.